słodycze
Naturalne, tradycyjnie przyrządzane greckie przysmaki
z pewnością zagwarantują chwilę przyjemności
PAPASTAVROU
Georgios Papastavro z Antonio jest trzecim pokoleniem w fabryce "Giannanica Tahini".
Dziadek Papastavro Georgios z Antonio rozpoczął w 1924 roku od warsztatu w centrum Gianitsa przy ulicy Chatziditerio 8. Wykorzystując tradycyjne metody oraz wyłącznie ręczną produkcję powstawały tam: tahini, loukoumi, olej sezamowy, cukierki, dżemy. Był powszechnie znany z jakości wytwarzanych przez siebie produktów. Ojciec Papastavro Antonios z Georgios, urodzony w 1934 roku, kontynuował fabrykę słodyczy "Giannica Tahini" na poziomie lokalnym w prowincjach Bella-Kilkis-Imithia-Saloniki, gdzie utrzymywał tradycyjną metodę produkcji i rozwijał się szybko z pomocą ojca. W szczególności połączył wiedzę i doświadczenie (dziadka i ojca) z odpowiednimi nowoczesnymi maszynami.
CHAŁWA
Ręcznie robiona chałwa PAPASTAVROU jest przygotowywana w tradycyjny sposób,
odziedziczony od przodków.
Chałwa to tradycyjna potrawa w historii Greków.
Jest przekazywana z pokolenia na pokolenie i zawsze pozostaje przyjemnym posiłkiem.

Chałwa z migdałami

Chałwa z orzechami ziemnymi

Chałwa z kuwerturą, żurawiną i migdałami

Chałwa z kakao

Chałwa waniliowa
TAHINI
Tahini PAPASTAVROU to naturalna żywność, która łączy w sobie niezbędne składniki odżywcze.
Tradycyjne tahini nie zawiera konserwantów ani dodatków i jest mielone w tradycyjnych młynach.

Tahini z kakao

Tahini z miodem
LOUKOUMI
Wykwintne Loukoumi PAPASTAVROU o smaku wanilii, bergamotki, róży, pomarańczy, mastyksu zachowują swój smak, aromat i świeżość w niezmienionej formie od wielu lat, ponieważ są wytwarzane w tradycyjny sposób.
Możesz podawać je z kawą, herbatnikami lub delektować się nimi bez dodatków.
Rezultatem jest słodki posmak czystej rozkoszy!

Loukoumi - smaki mieszane

