Figi suszone

Suszone Figi Kalamata

Pan. Katsimbaros & Co. OE

Pan. Katsimbaros & Co. OE to rodzinna firma założona w 1899 roku przez Panagiotis Al. Katsimbaro, który zajmował się hurtowym handlem żywnością, napojami, tytoniem i jedwabnikami. Jednak w szczególności zajmował się przetwórstwem, standaryzacją, pakowaniem i handlem suszonymi figami Kalamata. W 1916 Pan. Katsimbaros wymyśla pakowanie suchych fig w celofan nadając większą wartość produktowi, który do tej pory był dystrybuowany w pudełkach lub luzem. Suszone figi Katsimbaro podróżują do Niemiec, Włoch, Malty, Meksyku, Australii i innych krajów świata, są również nagradzane na Międzynarodowych Wystawach w Paryżu i Salonikach. Z biegiem czasu również standaryzuje opakowania i sprzedaje oliwki Kalamata pochodzące wyłącznie z żyznej ziemi Mesenii, dostarczane przez lokalnych producentów.

Firma Pan. Katsimbaros przechodząc z pokolenia na pokolenie, kontynuuje zakorzenioną rodzinną tradycję, pokonując wiek ciągłej obecności, zawsze z szacunkiem dla konsumenta. W tradycyjnie wykonanych wyrobach, pozbawionych konserwantów znajdziecie Państwo ich dawny naturalny smak znany z dzieciństwa. Siedziba firmy mieści się w starej rodzinnej fabryce w Meropi, Messinia.

Suszone figi Kalamata są poddane naturalnemu procesowi suszenia na słońcu, mają miodową konsystencję i jasnożółty kolor. NIE ZAWIERAJĄ SIARKI I INNYCH SZKODLIWYCH SUBSTANCJI w celu zachowania lub utrzymania koloru.

Suszone figi były SUPER POKARMEM starożytnych Greków i do dziś zajmują ważne miejsce w greckiej diecie, ponieważ możemy czerpać z nich znaczne korzyści.

Wzmacniają układ odpornościowy.

DAJĄ ENERGIĘ: Wspomagają utrzymanie zasadowości organizmu.

Są bogate w BŁONNIK WITAMINOWY (błonnik jadalny): Pomagają wchłonąć z organizmu zbędne pierwiastki, toksyczny tłuszcz, wodę, cholesterol oraz utrzymać niską wagę, będąc jednocześnie sycącym niskokalorycznym pożywieniem.

Są dobrym źródłem POTASU i MAGNEZU: Pomagają kontrolować ciśnienie krwi, metabolizm oraz mają działanie uspokajające.

Wysoka zawartość WAPNIA: Wspomaga właściwe utrzymanie kości.

Zawierają ŻELAZO: Niezbędny metal wzmacniający organizm.

Są dobrym źródłem BIAŁKA.

Zawierają znikomą ilość sodu.