OWOCE SUSZONE
PAN. KATSIBAROS & CO. OE
Suszone figi Kalamata
Pan. Katsibaros & Co. OE to rodzinna firma założona w 1899 roku przez Panagiotis Al. Katsibaro, który zajmował się hurtowym handlem żywnością, napojami, tytoniem i jedwabnikami. Jednak w szczególności zajmował się przetwórstwem, standaryzacją, pakowaniem i handlem suszonymi figami Kalamata. W 1916 Pan. Katsibaros wymyśla pakowanie suchych fig w celofan nadając większą wartość produktowi, który do tej pory był dystrybuowany w pudełkach lub luzem. Suszone figi Katsibaro podróżują do Niemiec, Włoch, Malty, Meksyku, Australii i innych krajów świata, są również nagradzane na Międzynarodowych Wystawach w Paryżu i Salonikach. Z biegiem czasu również standaryzuje opakowania i sprzedaje oliwki Kalamata pochodzące wyłącznie z żyznej ziemi Mesenii, dostarczane przez lokalnych producentów.
Firma Pan. Katsibaros przechodząc z pokolenia na pokolenie, kontynuuje zakorzenioną rodzinną tradycję, pokonując wiek ciągłej obecności, zawsze z szacunkiem dla konsumenta. W tradycyjnie wykonanych wyrobach, pozbawionych konserwantów znajdziecie Państwo ich dawny naturalny smak znany z dzieciństwa. Siedziba firmy mieści się w starej rodzinnej fabryce w Meropi, Messinia.
Suszone figi Kalamata są poddane naturalnemu procesowi suszenia na słońcu, mają miodową konsystencję i jasnożółty kolor.
NIE ZAWIERAJĄ SIARKI I INNYCH SZKODLIWYCH SUBSTANCJI w celu zachowania lub utrzymania koloru.
Suszone figi były SUPER POKARMEM starożytnych Greków i do dziś zajmują ważne miejsce w greckiej diecie, ponieważ możemy czerpać z nich znaczne korzyści.
Wzmacniają układ odpornościowy.
DAJĄ ENERGIĘ: Wspomagają utrzymanie zasadowości organizmu.
Są bogate w BŁONNIK WITAMINOWY (błonnik jadalny): Pomagają wchłonąć z organizmu zbędne pierwiastki, toksyczny tłuszcz, wodę, cholesterol oraz utrzymać niską wagę, będąc jednocześnie sycącym niskokalorycznym pożywieniem.
Są dobrym źródłem POTASU i MAGNEZU: Pomagają kontrolować ciśnienie krwi, metabolizm oraz mają działanie uspokajające.
Wysoka zawartość WAPNIA: Wspomaga właściwe utrzymanie kości.
Zawierają ŻELAZO: Niezbędny metal wzmacniający organizm.
Są dobrym źródłem BIAŁKA.
Zawierają znikomą ilość sodu.
GRECO PRODUCTS
Greckie naturalne figi suszone BIO
Greckie figi suszone – Klasy A, nie siarkowane- bez konserwantów, zbierane ręcznie, próżniowo pakowane dzięki czemu zachowują naturalne właściwości.
Zbieramy ręcznie dojrzałe figi, następnie zostają poukładane tradycyjnym sposobem w drewnianych formach, gdzie suszą się kilka dni na słońcu i czystym powietrzu na ekologicznej plantacji.
Figi są sezonowym owocem znanym Grekom od starożytności. „Spośród 12 odmian na terenie Grecji wybraliśmy tą najsmaczniejszą!”
Najlepszy smakołyk podczas pracy, po obiedzie, do kawy czy herbaty jako naturalna tonizująca, słodka i zdrowa zakąska. Wspomagają pracę jelit, mogą obniżyć ciśnienie, złagodzić stres i poprawić pamięć.
Bogate w błonnik oraz minerały: wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk i witaminy: A,C, E,K, B-6, tiamina, ryboflawina, niacyna, kwas foliowy.
Dostępne w opakowaniach próżniowych 250g oraz 500g.
Greckie naturalne rodzynki suszone
Rodzynki białe z Krety
Pyszne miękkie rodzynki Kreteńskie jasnej odmiany Sultanin.
Rodzynki białe ręcznie zbierane na Krecie, suszone tradycyjnym sposobem z dodatkiem ekologicznej oliwy, która chroni cenne witaminy i minerały.
Niesiarkowane.
Bez konserwantów.
Bez dodatku cukru.
Naturalny superfood , który doda Ci energii na cały dzień. Idealny dodatek kulinarny do sałatek, deserów i innych dań.
Rodzynki czarne z Koryntu
Znane od starożytnych czasów czarne rodzynki były bezcennym elementem diety greckiej i śródziemnomorskiej. Od innych rodzynek odróżnia je niski indeks glikemiczny, dzięki czemu idealnie nadają się do zbilansowanej diety. Ekologiczne czarne rodzynki Greco są produkowane przez małe rodzinne gospodarstwo rolne znajdujące się w Koryncie. Ta okolica słynie z wysokiej jakości rodzynek o bogatych właściwościach antyoksydacyjnych, dużej zawartości polifenoli i mikroelementów. Każdego roku czarne rodzynki Greco są zbierane i suszone w tradycyjny sposób, a następnie pakowane bez dodatku siarczanów, cukru i innych konserwantów.
Rodzynki czarne z Koryntu – o niskim indeksie glikemicznym, charakteryzują się bogatymi właściwościami antyoksydacyjnymi oraz dużą zawartością polifenoli i mikroelementów, zbierane i suszone w tradycyjny sposób.
Niesiarkowane.
Bez konserwantów.
Bez dodatku cukru.
Naturalny superfood , który doda Ci energii na cały dzień. Idealny dodatek kulinarny do sałatek, deserów i innych dań.