SŁODYCZE

Naturalne, tradycyjnie przyrządzane greckie przysmaki z pewnością zagwarantują chwilę przyjemności

PAPASTAVROU

Georgios Papastavro z Antonio jest trzecim pokoleniem w fabryce „Giannanica Tahini”. <br>Dziadek Papastavro Georgios z Antonio rozpoczął w 1924 roku od warsztatu w centrum Gianitsa przy ulicy Chatziditerio 8. Wykorzystując tradycyjne metody oraz wyłącznie ręczną produkcję powstawały tam: tahini, loukoumi, olej sezamowy, cukierki, dżemy. Był powszechnie znany z jakości wytwarzanych przez siebie produktów. Ojciec Papastavro Antonios z Georgios, urodzony w 1934 roku, kontynuował fabrykę słodyczy „Giannica Tahini” na poziomie lokalnym w prowincjach Bella-Kilkis-Imithia-Saloniki, gdzie utrzymywał tradycyjną metodę produkcji i rozwijał się szybko z pomocą ojca. W szczególności połączył wiedzę i doświadczenie (dziadka i ojca) z odpowiednimi nowoczesnymi maszynami.

Ręcznie robiona chałwa PAPASTAVROU jest przygotowywana w tradycyjny sposób, odziedziczony od przodków.
Chałwa to tradycyjna potrawa w historii Greków. Jest przekazywana z pokolenia na pokolenie i zawsze pozostaje przyjemnym posiłkiem.

W naszej ofercie znajdziesz: chałwę z migdałami, z orzechami ziemnymi , z kuwerturą czekoladową, żurawiną i migdałami, z kakao oraz waniliową.

MEZAP

MEZAP S.A. to firma charakteryzująca się dużą wiedzą techniczną i długą tradycją w produkcji chałwy i tahini, zawsze z tą samą starannością i pasją. Od 1904 roku naszym celem jest oferowanie produktów najwyższej jakości, które przyczyniają się do zbilansowanej diety.

Było to na początku stulecia, a konkretnie w 1904 r., kiedy MEZAP – wówczas mała firma rodzinna – rozpoczęła produkcję tahini i oleju sezamowego w swoich zakładach w centrum Salonik. Produkcja chałwy nastąpiła kilka lat później. Wraz z zakończeniem I wojny światowej, w roku 1921, firma uzyskała obecną nazwę handlową i rozpoczęła także działalność w szerszej branży cukierniczej.

W 1950 roku MEZAP rozpoczyna eksport do Europy, Stanów Zjednoczonych i Australii, a w 1967 roku zakład produkcyjny zostaje przeniesiony do Kalochori w Salonikach, mieszczący się na terenie prywatnym, gdzie znajduje się do dziś. To także punkt wyjścia długiej podróży firmy w branży cukierniczej, której główną działalnością jest produkcja przetworów sezamowych typu tahini i chałwa na rynki zagraniczne.

Rok 1990 jest kamieniem milowym dla MEZAP, ponieważ odważnie wkracza na rynek grecki, zapełniając półki supermarketów produktami zarówno własnej marki, jak i marek prywatnych.

Wraz ze stałym wzrostem sprzedaży produktów, firma intensywnie inwestuje także w modernizację urządzeń mechanicznych i rozbudowę swoich zakładów.

W 2004 roku firma zintensyfikowała swoje działania informacyjne i przeprowadziła szereg nowych kooperacji oraz zakrojonych na szeroką skalę inwestycji w sprzęt logistyczny. Udało jej się zmodernizować infrastrukturę poprzez przebudowę obszarów produkcyjnych, osiągając w ten sposób standardy higieny i bezpieczeństwa na poziomie najbardziej zaawansowanych greckich gałęzi przemysłu. MEZAP z sukcesem unowocześnił swoje procesy produkcyjne i urządzenia mechaniczne, integrując zarówno najnowocześniejsze zasady higieny i praktyki przemysłowe, jak i dokonując inwestycji związanych z zakupem najnowocześniejszych maszyn technologicznych. Lepsze planowanie dostaw surowców krytycznych oraz ciągłe poszerzanie i wzbogacanie asortymentu produktów doprowadziło firmę do sukcesu finansowego.

Po ponad 110 latach ciągłej obecności i innowacji MEZAP nadal kieruje się tymi samymi wartościami i zasadami oraz zawsze honoruje i odwzajemnia zaufanie i poświęcenie okazywane przez swoich klientów.

MELETIADIS

Firma Meletiadis została założona w 1967 roku przez Lazarosa Meletiadisa w Salonikach, początkowo jako warsztat w regionie Ampelokipi. Dziś, po 55 latach życia, zachowując rodzinną atmosferę, firmie „MELTIADIS SA”, zajmującej się produkcją i marketingiem wyrobów cukierniczych, udało się sprawić, że jej produkty stanowią codzienną rozkosz dla całej greckiej rodziny.

Połączenie doskonałego, najnowocześniejszego sprzętu z wyspecjalizowaną i dobrze wyszkoloną kadrą pracowniczą gwarantuje wysoką jakość swoich produktów. Wieloletnie doświadczenie i dążenie do perfekcji czynią z niej jedną z najważniejszych firm w branży. Smak, tradycyjne receptury i czyste składniki sprawiają, że produkty firmy „MELTIADIS SA” nie mają sobie równych.

Dziś, dzięki zaangażowaniu nowego pokolenia, „Meletiadis S.A.” ma wizję dominowania na rynku greckim i jednocześnie ekspansji na cały świat przy zachowaniu swojej autentyczności. Modernizacja i poprawa infrastruktury firmy będzie głównym wyzwaniem nowej ery.

E.J.PAPADOPOULOS S.A.

E.J.PAPADOPOULOS S.A mając pewność pionierskiej i nowoczesnej firmy branży spożywczej, od niemal stu lat konsekwentnie podąża ścieżką rozwoju, pozostając zawsze wierna naszej pięciorakiej filozofii: innowacyjności, jakości, szacunku dla konsumenta, etyki i doskonałość.

W oparciu o te wartości zbudowaliśmy znaczące relacje z naszymi konsumentami na całe życie.

Posiadając 4 fabryki w Grecji, zatrudniając ponad 1500 pracowników i obecność w ponad 65 krajach, E.J.PAPADOPOULOS S.A. jest pionierem branży produkcyjnej, która od ponad 100 lat dba o nasze odżywianie.

Dbamy o doskonałą jakość naszych surowców, dzięki czemu zawsze możemy zaoferować to, co najlepsze. Wszystkie produkty Papadopoulos przygotowywane są z czystych składników i tradycyjnych receptur, które Grecy kochają i którym ufają od lat.

Caprice

Wyjątkowe połączenie chrupiącego wafla i aksamitnego kremowego nadzienia w różnych smakach, które rozpływa się w ustach i urzeka zmysły. Idealny wybór dla Ciebie i Twojej firmy, w codziennych, ale i bardziej wyjątkowych chwilach! Możesz cieszyć się Caprice w 4 pysznych smakach, które są dostępne: Caprice z kremem z orzechów laskowych i kakao, Caprice Dark z kremem o smaku ciemnej czekolady, Caprice Vanilla z kremem o smaku wanilii i Caprice Cappuccino z kremem o smaku kawy. Dla tych z Państwa, którzy ograniczają spożycie cukru, teraz ciesz się swoim ulubionym Caprice z 30% mniejszą ilością cukru ! Ciesz się swoim ulubionym mrożonym Caprice !

W 1978 roku Caprice ukazały się w Grecji i od tego czasu zdobyły szczególne miejsce w naszych sercach . Caprice jest obecnie wiodącą marką w swojej kategorii i jest produktem eksportowym nr 1 firmy Papadopoulou na świecie.

Caprice to ulubiony nawyk, który sprawia Ci przyjemność, której nie da się opisać słowami, niezależnie od tego, jak bardzo się starasz! W końcu jak można opisać coś tak wyjątkowego?

PS Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, spróbuj cieszyć się ulubionymi… zamrożonymi Caprice, wkładając je do zamrażarki!